header_arnhemseheideheader_arnhemseheide

Crisisbeheersing  

In Nederland willen we het liefst iedere crisis of ramp voorkomen. Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Echter zitten we midden in de grootste geneeskundige crisis die we kennen die een zeer groot effect heeft op onze manier van leven, op het bedrijfsleven, de economie en noem alle facetten maar op. 

In het verleden hebben we te maken hebben gehad met de vuurwerkramp in Enschede, cafébrand in Volendam, crash van Turkisch airlines, monster truck drama, MH17, 11 september aanslagen en ik kan er nog wel even doorgaan. Incidenten in Nederland, of in het buitenland waar we als Nederland bij betrokken zijn geweest of grote invloed heeft gehad. Hulpverlening komt snel opgang en gaat aan het werk. Slachtoffers worden geholpen waar mogelijk en we willen z.s.m. weer terugkeren naar een ‘normale situatie.’ Dit kan veel tijd in beslag nemen; ook nadat de zichtbaarheid niet meer aan de orde is. De nafase is van groot belang om zicht te houden en mensen te helpen of te ondersteunen.

Interim functies

•    (Senior) beleidsadviseur, beleidsmedewerker 
•    Coördinator OOV
•    Projectleider 
•    Strategisch / tactisch adviseur 
•    Secretaris driehoek en (landelijke) overleggen 
•    Onderzoeker / evaluaties 

Kenniscentrum Integrale Veiligheid (www.flickr.com/photos/kciv_nl/7996421244)

De beheersing van een crisis kent in ieder geval een vaste basis van samenwerking in een veiligheidsregio bestaande uit brandweer, politie, geneeskundig en bevolkingszorg.

Voorbereid zijn door goede planvorming, gezamenlijk opleiden trainen en oefenen van een crisis en daar een complete leercyclus van te maken. 

Risico’s te herkennen en vooral te leren van de crisis en rampen die we mee hebben gemaakt. In plannen die al bestaan en door incidenten te evalueren en daar leerpunten uit te halen. 

Bij een incident gebruik te maken van de kennis die is opgedaan en informatie beschikbaar is voor iedereen die wordt ingezet. 

Wil je meer weten? Neem dan contact

[unex_ce_button id="content_pobr8tyq3,column_content_odz6t14an" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ccc5bd" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link=" http://pafadvies.nl/wordpress/contact/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]MAIL MIJ[/ce_button]

Paf Interim en Advies  -  Bosman 7  -  7141 NR Groenlo  -  M. 06 48 37 34 68

[unex_ce_button id="content_pobr8tyq3,column_content_hvcp5o747" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ccc5bd" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="https://www.linkedin.com/in/mathijspaf/" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LINKEDIN[/ce_button]